Popularni postovi

HP izrađuje posebno izdanje 30 godina starog kalkulatora 12c

StjepanBan

 HP možda odustaje od poslovanja s osobnim računalima, a možda i ne, i možda je zabrljao svoju hardversku budućnost u post-PC svijetu, ali tvrtka još uvijek zna što je važno. Novo ručno računalo tvrtke Palo Alto spremno je uzdrmati svijet minijaturnih tableta. Evo: HP 12c financijski kalkulator, 30. izdanje. […]

 


 

HP možda odustaje od poslovanja s osobnim računalima, a možda i ne, i možda je zabrljao svoju hardversku budućnost u post-PC svijetu, ali tvrtka još uvijek zna što je važno. Novo ručno računalo tvrtke Palo Alto spremno je uzdrmati svijet minijaturnih tableta. Evo: HP 12c financijski kalkulator, 30. izdanje.

Gore vidite 30 godina star izvornik (lijevo) i novu verziju, jednu do druge. Mali kalkulator koristili su brojači graha koji su očito voljeli njegovu džepnu veličinu, točne izračune i činjenicu da ga možete koristiti na CFA (Chartered Financial Analyst) ispitima (drugi dopušteni kalkulator je Texas Instruments BA II Plus).

Nejasno se sjećam da sam posjedovao jedan takav, iako nisam siguran zašto. I potpuno sam siguran da ga nisam znao koristiti. Stavi znanstveni kalkulator ispred mene i ja ću preturati po kosinusima, tangentama i matematiki bez baze 10 kao da sam još u školi. Ali stavim 12c na moj stol, oči će mi se prevrnuti u glavi pri pomisli na Obrnuti poljski zapis i Zzzzzz. Uh. Oprosti. Vidiš?

Anniversary Edition potpuno je isti kao izvornik, ali zbog natpisa na prednjoj strani i laserski ugraviranog proizvodnog broja na stražnjoj strani. Moći ćete ga kupiti za 80 USD ili otprilike isto kao TouchPad (Žao nam je. Nisam mogao odoljeti).

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...