Popularni postovi

Kalkulator Casio Prizm ucrtava jednadžbe na fotografije

StjepanBan

 


 Ako ste ikada pogledali krivulju brda, sajle visećeg mosta ili luk obale i zapitali se: "Pitam se koja bi funkcija odgovarala toj liniji?" -- čestitam, ti si štreber. A Casio ima iznenađujući novi kalkulator koji će odgovoriti na vaše pitanje. 

Casiov novi Prizm kalkulator je za grafičke kalkulatore iz mojih školskih dana kao što je iPad za ploče po kojima smo grebali kredom. Ima zaslon u boji od 216 x 384 piksela, 16 MB memorije, USB priključak i umjesto vas će obaviti sve vaše zadaće iz matematike.

Mrzio sam crtati jednadžbe u školi. Pohađao sam matematičku A (naprednu) razinu, što je ekvivalent, ne znam, Nobelove nagrade ili tako nešto u SAD-u. Jedan od naših zadataka bio je pogledati jednadžbe i napraviti brzu skicu očne jabučice. Nema spletki, samo nagađanja. Bio sam beznadan, nisam uspio ni na čemu složenijem od x=y+1. Još gore, imao sam primitivni grafički kamenac u torbi koji mi nije bilo dopušteno koristiti.

Bilo koji grafički kalkulator omogućit će vam unos jednadžbe i pokazati vam rezultat. Casiov Prizm to radi obrnuto. Zaslon u boji prikazat će sliku i povući crtu preko vrha bilo kojeg oblika koji želite. Zatim će vam dati jednadžbu za ovu liniju.

Ako to nije bilo dovoljno nevjerojatno, taj USB priključak vam omogućuje spajanje računala na kompatibilni Casio projektor kako biste pokazali rezultate na velikom ekranu.

Sada su prekrasni matematički planovi i fotografije matematičke umjetnice Nikki Graziano nadohvat ruke svakom srednjoškolskom učeniku matematike -- barem u načelu.

S ovakvom tehnologijom, iznenađen sam da itko više ide u školu. Na kraju krajeva, tamo zapravo ne trebate raditi ništa, sve se radi za vas. Ako sumnjate u nestajanje matematičkih sposobnosti razvijenog svijeta, razmislite o ovome: zašto ima toliko kalkulatora za napojnice u App Storeu? Zar stvarno ne možete vježbati 15 posto u glavi?

130 dolara, dostupno sada.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...